A Tanuláskutató Intézet WoRLD kutatócsoportjának három kutatója előadással jelenik meg az Európai Oktatási Vezetői Hét (European Education Leadership Week) programsorozatán.

Az Európai Oktatási Vezetői Hét (The European Educational Leadership Week), amely az Európai Oktatási Vezetői Hálózat (Educational Leadership Network Europe - ELNE) kulcsfontosságú kezdeményezése, egy egyhetes online fórum, amely több tucat dinamikus és innovatív webináriumból áll. Célja, hogy bemutassa az ELNE tagjainak az együttműködésén alapuló vezetéssel kapcsolatos munkáját, valamint olyan innovatív oktatási kezdeményezéseket, amelyek példaértékkel szolgálhatnak más európai oktatási rendszerekben is.

Az iskolák tanulóközösségekké való átalakítása (Transforming Schools into Learning Communities) címmel szervezett webináriumi hét 2024. február 12-16-ig tart. Online elérhető minden érdeklődő számára. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

Dr Fazekas Ágnes, Kersánszki Tamás és Tóth-Pjeczka Katalin hazai kutatásának eredményeit ’The role of school management in institutional absorption capacity’ címmel mutatják be a programsorozat harmadik napján. Az esettanulmány annak a webináriumnak egyik pillére, amely A tanulási környezet és kontextus átalakítása (Transformation of the learning context and environments) témakört járja körbe szakértők segítségével.  Ez a webinárium február 14-én 10:15-től 11:15-ig tart.

A szervezők minden érdeklődőt invitálnak, hogy a teljes webináriumi hét részleteit, a programot megismerjék és regisztráljanak ezen az oldalon: ELNE (elnenetwork.org)