Assel Batyrgaliyeva és Aizhan Sapen, az L. N. Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetem pszichológia mesterszakos hallgatói izgalmas lehetőséget kaptak, amikor részt vehettek a Magyarországon megrendezett workshopokon, melyek a pszichológia legújabb irányzatait mutatták be az MCC szervezésében. Az eseményre több külföldi diák is online csatlakozott, így széles nemzetközi perspektívát biztosítva a résztvevőknek.

A tanulmányaik során Assel és Aizhan lehetőséget kaptak arra, hogy elmélyüljenek a pozitív pszichológia és mentálhigiénia témakörében is, köszönhetően Saule Anafinova, a Tanuláskutató Intézet munkatársa által szervezett előadásoknak. Emellett nyílt előadásokon és rendezvényeken is részt vehettek az MCC-ben és más magyar egyetemeken, így gazdagítva pszichológiai ismereteiket és tapasztalataikat.

A workshopokat Jakab Judit és Bhavya Chhabra, meghívott előadói tartották, akik szaktudásukkal és tapasztalataikkal mélyítették el a résztvevők ismereteit a modern pszichológiai kutatások terén. Ezáltal Assel és Aizhan értékes betekintést nyerhettek a magyar pszichológiai színtérbe és hozzájárulhattak nemzetközi tapasztalataikkal az esemény sikeréhez.

Az ilyen jellegű nemzetközi együttműködések és tapasztalatcserék kiemelkedő lehetőséget nyújtanak a diákoknak a szakmai fejlődésre és az interkulturális megértés elmélyítésére. Assel és Aizhan részvétele és aktív részvételük hozzájárult a tudásuk bővítéséhez és az új kapcsolatok kialakításához a magyar pszichológiai közösségben.