Büszkék vagyunk rá, hogy a könyvtár egy újonnan induló szolgáltatásának tesztelése, a Tanuláskutató Intézettel karöltve hamarosan elindul itt, az MCC-ben.

Az elérhető adatbázisokból a megfelelő kulcsszavakkal egy olyan olvasmánylistára bukkanhat az érdeklődő, amelyek témái lefedik a kutatási területeink egy jelentős részét.

Az MCC filozófiája, hogy a Könyvtár integráns része a szervezetnek, mind szolgáltatásaival, mind fizikai jelenlétével. A hagyományos nyomtatott könyveken túl nagy számban biztosít hozzáférést online tudományos és közművelődési adatbázisokhoz is. Az MCC-ben zajló kutatások, projektek és tudományos műhelyek igényeihez igazodva, folyamatosan bővítik forrásaikat, mindazonáltal az intézmény a lehető legszélesebb körben teszi hozzáférhetővé szakmai és tudományos adatbázisait az ország hallgatói és kutatói számára.

A Tanuláskutató Intézet legfontosabb szakmai küldetése a 21. századi globális oktatásügyi trendek tárgyilagos elemzése és intelligens átfordítása versenyképes magyar megoldásokká. Az Intézet törekszik az MCC pedagógiai hozzáadott értékének kimutatására és a pedagógiai innováció támogatására. Valamint a Tanuláskutató Intézet közreműködik az oktatás kérdései iránt érdeklődő MCC-s hallgatók képzésében és szakmai orientálásában is.

A pilot projekttel mind a kutatóink, mind a hallgatók, még könnyebben megtalálhatják a számukra szükséges írásokat, így ezzel a projekttel a könyvtár, az Intézet kutató és elemző munkáját egészít ki és teszi még gördülékenyebbé. Hamarosan működésbe lendül ez a nagyszerű szolgáltatás, így bátorítunk mindenkit, hogy vegye majd bátran használatba!