Szombathely, a történelmi város ahol múlt és jelen találkozik, itt tartottuk az idei tavaszi akadémiánkat.

Egy péntek esti Kick-off játékkal kezdtük meg a hétvégét, miután mindenki sikeresen megérkezett Szombathelyre. Egy ismerkedős, majd egy élő honfoglaló játékot játszottunk csapatokra különülve. A játékban a fiatalok történelmi kérdéseket, pár érdekes történelmi tényt kaphattak kérdésnek. 

Ezután Iszály Boróka és Máté András junior kutatóink, Fodor Richárd kutatónk két izgalmas kutatási projektjét mutatták be, az egyik a "Compass to History and Civic Education" - amely a történelmi gondolkodást vizsgálja napjainkban, a másik pedig a "Conservative case in education" - amely a hagyományos oktatási modelleket vizsgálja. Az intézetünk mentorprogramján keresztül pedig, a diákok akár csatlakozhatnak a projektekjeink valamelyikéhez.

Szombaton a Szombathelyi MCC-ben izgalmas előadások és workshopok várták a résztvevőket. Setényi János interaktív előadása a "Tanulás a 21. században" témában inspirációval szolgált a modern tanulási módszerek iránt érdeklődőknek. Utána pedig Joanna Williams előadása következett, "Consuming Higher Education, Why Learning Can't Be Bought?" , ami arra ösztönzött mindenkit, hogy gondolkodjanak el a tanulás valódi értékéről, és ne csupán árucikknek tekintsék azt. Mindkét előadás után a kavészünetben élénk beszélgetés alakult a témáról a diákok és az oktatók között.

Ebéd után, délután ellátogattunk a Savaria Múzeumba, ahol a résztvevők a város gazdag történelmével ismerkedhettek meg. Ezt követően pedig egy kellemes sétát tettünk a történelmi városrészben, egy fagyi kíséretében, hogy megismerjük a várost. 

Este a vacsora után gyakornok kutatóink egy kvíz játékot tartottak a diákoknak, a Szavaria múzeumban látottakról és a város történelméről. A kvíz játékhoz okos eszközöket és modern technikákat is lehetett használni, ami olyan jól ment , hogy a játék egy "Activity"-vé alakult a végére, hogy eldönthessük melyik csapat lett a nyertes.

Vasárnap reggel Gali Zsófia kollégánk tartott egy értékelő workshopot, amely lehetőséget adott a résztvevőknek a tapasztalatok megosztására és a program értékelésére. A résztvevők elmondása alapján nagyon élvezték a hétvégét, és örömmel csatlakoznak majd az őszi akadémiára is hozzánk.

Köszönjük! Szeptemben találkozunk!